Meerjarig onderhoud Westerschelde van start

9 januari 2014

Heijmans is op 1 januari 2014 in opdracht van Rijkswaterstaat gestart met het beheer en onderhoud voor de vaarwegen van het waterdistrict Westerschelde. Op dinsdag 31 december 2013 vond om 14.00 uur de sleuteloverdracht plaats voor dit project. Het Meerjarig Onderhoud betreft een prestatiecontract over een looptijd van 5 jaar. Het contract loopt tot 31 december 2018.

Westerschelde2.jpg

Naast het onderhoud gaat er bijzondere aandacht uit naar het upgraden van drie sluizen

Het prestatiecontract bestaat uit het meerjarig in stand houden van, monitoren van en informeren over de toestand van het areaal, met upgrade werkzaamheden in het beheergebied Waterdistrict Westerschelde. Het op Nederlands grondgebied gelegen deel van de corridor tussen Terneuzen en Gent is een belangrijk onderdeel van het onderhoudsgebied. De onderhoudstaken hebben betrekking op het onderhouden van civiele technische objecten, cultuurtechniek als ook de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Het betreft het Kanaal van Gent naar Terneuzen met de draaibruggen Sas van Gent en Sluiskil.

Naast het onderhoud gaat er bijzondere aandacht uit naar het renoveren/upgraden van drie sluizen, civiel werken en diverse installaties. In 2015 dient Heijmans aan te vangen met de upgradewerkzaamheden.