Margaret Staal-Krophollerprijs voor Zuidpolder

10 oktober 2016

Projectbureau Zuidpolder heeft de Margaret Staal-Krophollerprijs gewonnen. De prijs is door VACpunt Wonen in het leven geroepen ter gelegenheid van hun 70-jarig jubileum en wordt toegekend aan het meest gebruikersvriendelijke project, bedrijf of persoon. De prijs werd, uit handen van minister Blok van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, door Jeroen van Otterloo (namens Heijmans en Van Wijnen) en Ronald van Klooster (namens de gemeente Eemnes) in ontvangst genomen. Het project Zuidpolder in Eemnes bestaat uit de ontwikkeling en bouw van circa 500 nieuwbouw eengezinswoningen door Heijmans en Van Wijnen.

4e763bfc-0bb7-4145-87eb-a9fab74320fb-original.jpeg

Jeroen van Otterloo (midden) en Ronald van Klooster ontvangen de Margaret Staal-Krophollerprijs uit handen van Minister Blok.

Gezamenlijke inzet

De directie van Projectbureau Zuidpolder waardeert deze onderscheiding en ziet het als een bevestiging van de goede en nauwe samenwerking met verschillende partijen. "Adviezen van de WAC geven een hogere gebruikskwaliteit en versnellen de besluitvorming. Je wilt over 10 jaar nog steeds met plezier naar Zuidpolder in Eemnes kijken en met een positief gevoel dat je daarbij betrokken bent geweest. Door deze samenwerking gaat dat zeker lukken," aldus Ronald van Klooster (Projectbureau Zuidpolder). "Fijn om deze professionele waardering te krijgen voor de gezamenlijke inzet die de gemeente Eemnes, Van Wijnen en Heijmans plegen om tot mooie, fijne woningen en openbare ruimte te komen," vult mededirecteur Jeroen van Otterloo aan.

Ook was het stedenbouwkundig plan, dat in samenspraak met toekomstige bewoners tot stand kwam, een reden om Zuidpolder te nomineren voor deze prijs. De Margaret Staal-Krophollerprijs is vernoemd naar de eerste vrouwelijke architect die tevens als eerste gebruikskwaliteiten al in ontwerp toepaste.

Margaret Staal-Krophollerprijs

VACpunt Wonen is het kennis- en adviescentrum voor de gebruikskwaliteit van woning en woonomgeving waarbij de lokale Woon Advies Commissie’s (WAC) zijn aangesloten. Vanaf de start van het project Zuidpolder is de lokale WAC nauw betrokken. De WAC-adviezen zijn voor het overgrote deel in de woningen en woonomgeving toegepast.