Vernieuwde Lounge 2 op Schiphol geopend

1 juli 2016

De vernieuwde Lounge 2 op Schiphol is vandaag officieel geopend. Tijdens de ingrijpende verbouwing, die in september 2014 begon, heeft Heijmans zowel de bouwkundige als de installatietechnische werkzaamheden verricht. Dankzij het gebruik van natuurlijke materialen en een gevarieerd aanbod van winkels en andere interactieve voorzieningen, is de vernieuwde Lounge een aangenaam verblijf geworden voor reizigers. Met de vernieuwing beoogt Schiphol een comfortabel, gastvrij en soepel reisproces.

Tijdens de verbouwing stond de reiziger centraal. Om zoveel mogelijk overlast te vermijden vonden de werkzaamheden gefaseerd en zoveel mogelijk in de avonduren plaats. Er werden daarnaast stofschotten en speciale geluidsarme apparatuur ingezet. Bij belemmeringen tijdens de verbouwing werden reizigers tijdelijk omgeleid en werden daar via bewegwijzering en luchthavenpersoneel over geïnformeerd. Ook bleven winkels in de Lounge gedeeltelijk open in kleinere en tijdelijke locaties.

Zeven themawerelden

De totale oppervlakte van de metamorfose betrof ca 16.000 m2 en is ingedeeld in zeven themawerelden. De thema’s zijn: Luxury, Family, Travel & Culture, Modern Dutch, See Buy Fly, Fashion & Lifestyle en Care & Wellness. Elk thema kenmerkt zich door eigen materiaalgebruik, design en is voorzien van bijpassende services, zoals zitgebieden, horecagelegenheden en winkels. Voor de inrichting is voornamelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals houtwerk met het FSC-keurmerk en ledverlichting met aanwezigheidsdetectie.

Map 1st floor Schiphol L2-2000.jpg
Map 2nd floor Schiphol L2.jpg

Masterplan

De verbouwing van Lounge 2 is onderdeel van het Masterplan, een ingrijpende vernieuwing van Schiphol om de capaciteit te versterken en de efficiency en het comfort voor reizigers te vergroten. Naast de verbouwing van Lounge 2 is Heijmans ook betrokken geweest bij de uitbreiding van de E- en F-Pier en zijn we op Schiphol al jaren actief als asset manager. De bouwactiviteiten van het Masterplan zijn gestart in juli 2013 en worden naar verwachting in 2018 afgerond.

Opening
Opening
Opening Lounge 2 Schiphol