Innovatieve LED verlichting in stadion PSV

11 mei 2015

Het Philips Stadion zal het eerste stadion in Nederland zijn met LED veldverlichting. Een nieuwe stap in gezamenlijk innoveren met PSV op het gebied van stadionverlichting. Heijmans brengt samen met Philips 's werelds eerste LED-sportveldverlichting aan die voldoet aan de strengste eisen van internationale televisiezenders en sportfederaties. Met deze innovatieve verlichting is het mogelijk om specifieke delen van het veld uit te lichten tijdens voetbalwedstrijden of andere evenementen in het stadion. Door slimme innovatie zijn de kleinste gebaren en emoties zichtbaar voor bezoekers van het stadion en televisiekijkers thuis. Voor stadioneigenaren zijn bovendien de onderhouds- en overige operationele kosten van het lichtsysteem laag door de duurzame eigenschappen van LED verlichting.

PSV-stadion-Heijmans-LED.jpg

De LED armaturen worden onder- en bovendaks gemonteerd, verdeeld over de 4 windrichtingen.

Toon Gerbrands, algemeen directeur PSV:

“Wij zijn verheugd dat wij als eerste club in Nederland LED veldverlichting krijgen in het Philips Stadion. Het is de beste, meest moderne verlichting voor alle supporters om de wedstrijd te beleven. Ook sluit deze innovatieve verlichting volledig aan bij het ambitieniveau van PSV om ook buiten het veld zowel nationaal als internationaal op topniveau mee te draaien. Dat we hierin voorloper zijn, past bij de visie van de club.”

Eric de Bie, projectleider Heijmans Utiliteit:

“Het Philips Stadion is voor ons bekend terrein, maar deze werkzaamheden zijn ook voor ons uniek. We brengen bij diverse sportvelden in Nederland LED-sportveldverlichting aan, maar nog nooit in deze hoeveelheid en met zo’n innovatieve ontwerpinstallatie. In het stadion monteren we bijna 300 LED armaturen die onder- en bovendaks gemonteerd worden, verdeeld over de 4 windrichtingen. Het aanbrengen van de verlichting wordt vanwege de korte doorlooptijden gefaseerd opgeleverd.”

Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting:

“We zijn er trots op dat wij het Philips Stadion als eerste stadion in Nederland verlichten met LED veldverlichting. Hiermee zal de kijkervaring in het stadion dynamischer en beter worden. De lichtkwaliteit zal verhoogd worden en voldoet aan de strengste eisen van de Europese tv zenders. Hierdoor zullen de supporters in het stadion en ook thuis de sfeer optimaal kunnen beleven. Met deze investering in het Philips Stadion geven we verdere invulling aan onze ambities om gezamenlijk te innoveren op gebied van stadionverlichting en gezondheid.”

Heijmans voert de montage samen met Philips Lighting uit. De constructiewerkzaamheden worden uitgevoerd door Hesta Eindhoven. Heijmans is tevens betrokken geweest bij het installatieontwerp voor het stadion.

Philips-Stadion_ArenaVision-1200.jpg

De lichtkwaliteit zal verhoogd worden en voldoet aan de strengste eisen van de Europese tv zenders.