Heijmans wint tender in Leidsche Rijn Centrum

24 mei 2017, 07:20

Voor de gemeente Utrecht ontwikkelt en realiseert Heijmans 125 woningen naast het kernwinkelgebied in Leidsche Rijn Centrum. Het project heeft een totale omvang van ruim € 40 miljoen.

Heijmans kreeg de opdracht gegund op basis van de hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid van het plan. Het gaat om stadswoningen en appartementen in een (semi-)gesloten bouwblok. De bouw start medio 2018 na de ontwikkelfase, de oplevering wordt circa twee jaar later verwacht.

Duurzaamheid in stedelijke allure

Leidsche Rijn Centrum is als woonlocatie sterk in ontwikkeling. Het te ontwikkelen plan draagt hier door de kwaliteit van woningen en stedelijke allure aan bij. Het project is daarnaast zeer duurzaam (door een combinatie van maatregelen, waaronder PV-cellen op dak en gevel) met een Energie Prestatie Coëfficiënt van -0,3. Het project wordt ontwikkeld voor een brede doelgroep; van jonge gezinnen, senioren tot young urban professionals.

De woningen worden tegen het in aanbouw zijnde kernwinkelgebied van Leidsche Rijn Centrum gerealiseerd. Kenmerkend is het hoogteverschil van het gebied, waar het ontwerp optimaal gebruik van maakt en waarbij het groen van de openbare stadstuin aansluit op de private binnentuinen van het project, en andersom.

Leidsche Rijn Centrum Heijmans visual 2 nieuws .jpg

Het karakteristieke ontwerp met oplopende terrassen die twee binnentuinen omarmen, is tot stand gekomen met een ontwerpteam onder leiding van Diederendirrix architecten, samen met Bedaux de Brouwer architecten en HilberinkBosch architecten. Landscape Interventions (LINT) is verantwoordelijk voor het ontwerp van de binnentuinen. Het stedenbouwkundig plan is van Jo Coenen Architects & Urbanists.