Heijmans vernieuwt trainingsgebouwen KLM

In opdracht van KLM gaat Heijmans op Schiphol twee trainingsgebouwen vernieuwen en een nieuwe ‘flight safety’ hal realiseren. In deze gebouwen wordt KLM-personeel opgeleid. Heijmans is de opdracht gegund, vanwege de kwaliteit van het plan van aanpak en de doorlooptijd waarin de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Vandaag ging de symbolische eerste paal de grond in, de oplevering staat eind 2018 gepland. 

15 november 2017

De bestaande gebouwen 203 en 204 op Schiphol-Oost worden door KLM hoofdzakelijk gebruikt als opleidingslocatie voor piloten en cabinepersoneel, daarnaast hebben ze een kantoorfunctie. De gebouwen worden vernieuwd om aan de toenemende capaciteitsbehoefte van Schiphol te kunnen voldoen. Zo wordt er ook een nieuwe flight safety hal (203X) gerealiseerd voor twee nieuwe vluchtsimulators.

Trainingscenter KLM Heijmans 2.jpg

Overlast beperken

Tijdens de werkzaamheden blijven de gebouwen in gebruik. Om zoveel mogelijk geluids- en trillingsoverlast te voorkomen, wordt voor de fundering van de nieuwbouw gebruik gemaakt van zogenoemde ‘grondverdringende schroefmortelpalen’. Deze methode is volledig trillingsvrij en voorkomt dat grond wordt opgeboord.

Trainingscenter KLM Heijmans 3.jpg

Overlast wordt ook beperkt door gefaseerd te werken. Hierdoor zijn werkzaamheden logisch te combineren, wat bijdraagt aan een efficiënte realisatieduur. Met de opdracht zijn zowel bouwkundige als installatietechnische werkzaamheden gemoeid. Sodexo begeleidt namens KLM het proces.

Foto: Robert de Kraker

Wat doen we nog meer op Schiphol?