Heijmans verbreedt A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen

6 april 2016

Heijmans gaat in opdracht van Rijkswaterstaat het tracé tussen de A1 Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen aanpassen. De design en construct-opdracht omvat de bouw van een nieuw viaduct bij knooppunt Beekbergen, evenals de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn-Zuid en het knooppunt. Het contract heeft een waarde van bijna € 20 miljoen.

Economisch meest voordelig

Het project is aanbesteed volgens Best Value Procurement (BVP). Uitgangspunt daarbij is: de meeste waarde voor het beschikbare budget van de opdrachtgever. Doordat Heijmans zelf kan bepalen hoe ze het project realiseert, maakt Rijkswaterstaat optimaal gebruik van de expertise van Heijmans. Heijmans had niet de laagste inschrijfsom, maar scoorde het hoogste op alle EMVI-criteria (economisch meest voordelige inschrijving), zoals het beperken van de hinder voor weggebruikers en de omgeving.

Apeldoorn-A1-Heijmans.png

De design en construct-opdracht omvat de bouw van een nieuw viaduct bij knooppunt Beekbergen, evenals de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn-Zuid en het knooppunt.

Doorstroming verbeteren

Heijmans bouwt voor het doorgaande verkeer vanuit Deventer richting Arnhem een nieuw viaduct over de A50 ten noorden van knooppunt Beekbergen. Ook krijgt de A1 tussen afrit Apeldoorn-Zuid en het knooppunt extra rijstroken (in beide richtingen) voor in- en uitvoegend verkeer. De aanpassing van de weg moet de doorstroming en verkeersveiligheid op het traject, evenals de bereikbaarheid van de regio, op korte termijn verbeteren. Heijmans is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden en levert het project begin 2018 op.