Heijmans verbouwt Vrouw & Kind Centrum in Spaarne Gasthuis

2 juni 2017

Heijmans gaat in opdracht van het Spaarne Gasthuis het Vrouw & Kind Centrum (VKC) in Haarlem Zuid verbouwen. Met de verbouwing van de kinderverpleegafdeling, kraam- en neonatologieafdeling, en de verlosafdeling wil het ziekenhuis in de toekomst meer gezinsgerichte zorg bieden aan moeder en kind. In oktober 2018 is de verbouwing voltooid en wordt het Vrouw & Kind Centrum geopend.

Voor de verbouwing van de twee verdiepingen van het VKC wordt gebruikgemaakt van een zogenoemd schuifplan. Het betekent dat de medische zorg op de betreffende afdelingen kan blijven doorgaan en Heijmans de verbouwwerkzaamheden daarop in fases aanpast. Heijmans is tijdens de verbouwing van het VKC (bruto vloeroppervlak 4.500 m2) verantwoordelijk voor alle bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden.

De afgelopen maanden is vanuit een bouwteam met Heijmans en het Spaarne Gasthuis gewerkt aan een uitvoeringsgereed ontwerp. Deze is inmiddels afgerond. De verbouwing van het Vrouw & Kind Centrum start deze maand en duurt tot medio 2018. Eerder realiseerde Heijmans al de technische installaties van het Oncologie Centrum van het Spaarne Gasthuis en bestralingstherapie van het Antoni van Leeuwenhoek in Hoofddorp.