Heijmans verbouwt Sondervick College

12 februari 2016

In opdracht van de gemeente Veldhoven verbouwt Heijmans het Sondervick College op de Kempen Campus. De opdracht omvat zowel het constructief, bouwkundig als installatietechnisch ontwerp, de realisatie en het tweejarig onderhoud van alle technische installaties. De aanneemsom bedraagt circa € 2 miljoen.

De verbouwing van het Sondervick College is nodig zodat het voortgezet speciaal onderwijs (vso) van de Prins Willem-Alexanderschool na de verbouwing naar de Kempen Campus kan verhuizen.

Heijmans-Sondervick-College-Veldhoven-1.jpg

Samen met de toekomstige leerlingen werd eind januari de start van de bouw gevierd. Beeld: Gemeente Veldhoven / Martily Media

Gezamenlijke huisvesting

De betrokken schoolbesturen willen door inhoudelijke samenwerking gezamenlijke ambities realiseren en de kwaliteit van hun onderwijs versterken, verrijken en borgen. Uit onderzoek van de schoolbesturen en de gemeente Veldhoven is gebleken dat gezamenlijke huisvesting mogelijk is als bestaande gebouwen worden verbouwd.

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart, de oplevering vindt voor het nieuwe schooljaar 2016-2017 plaats. De Prins Willem-Alexanderschool hoopt het onderwijs vanaf komend schooljaar op de Kempen Campus te kunnen bieden.