Heijmans verbouwt onderzoeksafdeling FEI in Acht

10 oktober 2016

In opdracht van FEI Electron Optics wordt de afdeling Research en Development in Acht getransformeerd door Heijmans. De bestaande afdeling wordt opnieuw ingericht en zal door een efficiëntere indeling voor het merendeel een kantoorfunctie krijgen. De bouwkundige-, werktuigbouwkundige- en sprinklerwerkzaamheden worden gefaseerd doorgevoerd zodat de werkzaamheden van FEI ongehinderd door kunnen blijven gaan. Met de opdracht is een bedrag van circa € 1,5 miljoen gemoeid.

Tijdens de verbouwing worden alle bouwkundige delen verwijderd en opnieuw opgebouwd. Luchtkanalen blijven in bedrijf voor het gebruik van gassen en zuurstof. De sprinklerinstallatie wordt nieuw aangebracht en gekoppeld aan de bestaande brandmeldinstallatie. Eerder dit jaar heeft Heijmans in opdracht van FEI diverse werkzaamheden voor 11 zogenaamde High Base locaties in Acht verzorgd.

Het totale gebouw beslaat een bruto vloeroppervlak van 1.100 m2 en wordt in 7 fasen verbouwd. De werkzaamheden starten binnenkort en de oplevering staat medio 2017 gepland.