Heijmans transformeert Parooltoren en Trouwgebouw

5 september 2014, 12:00

Heijmans Woningbouw gaat in opdracht van ontwikkelaar Boelens De Gruyter en The Student Hotel de Parooltoren en het Trouwgebouw in Amsterdam transformeren. Beide kantoorgebouwen worden getransformeerd naar een studentenhotel met 573 kamers en circa 4.000 m2 bvo aan ondersteunende faciliteiten. Het contract heeft een aanneemsom van circa €28 miljoen.

Studenthotel-Amsterdam-Heijmans-1600.jpg

The Student Hotel is ontworpen door Penta Architecten uit Harlingen

Design & Build

De overeenkomst betreft een Design & Build contract waarbij de gevel van de Parooltoren behouden blijft, de binnenzijde wordt gesaneerd, gesloopt en opnieuw ingedeeld met hotelkamers inclusief inrichting. Het aangrenzende Trouwgebouw krijgt een nieuwe gevel, de bovenste verdieping wordt verwijderd en vervolgens opgebouwd met twee nieuwe verdiepingen. Tussen beide gebouwen wordt een verbinding gerealiseerd, zodat het als één multifunctioneel complex gaat functioneren. Het nieuwe hotel wordt door Heijmans compleet afgewerkt en naar verwachting in de zomer van 2015, opgeleverd. Hiermee is het hotel open voor aanvang van het studiejaar. De ondersteunende faciliteiten worden in het eerste kwartaal van 2016 opgeleverd.

Transformatie

Naast de Parooltoren en het Trouwgebouw renoveert en transformeert Heijmans ook het Wijnhavenkwartier en De Resident in Den Haag, alsmede de Eikenflats in Leeuwarden. Deze projecten sluiten aan op de marktvraag naar verduurzaming en transformatie van bestaand vastgoed.