Heijmans start met vervangingsklus openbare verlichting in Gilze en Rijen

15 september 2017

Vandaag is Heijmans gestart met het vervangen van ruim 3000 bestaande armaturen voor duurzame LED-verlichting. Het gaat om ruim 70 procent van alle gemeentelijke lichtmasten; inclusief die van 40 jaar of ouder.

De gemeente kan de nieuwe - dimbare - LED-verlichting op afstand aan- en uitgeschakelen. In totaal vervangt Heijmans ruim 4300 lichtmasten en armaturen in Gilze en Rijen en de buurgemeentes Baarle-Nassau en Alphen-Chaam. Voor het project maakt Heijmans gebruik van de producten en diensten van Luminext en Schréder.

Wethouder Ariane Zwarts: “Het is een goede keus om te investeren in duurzame LED-verlichting. Dit scheelt niet alleen enorm in kosten, maar bespaart ook veel energie. Door ‘Samen Bewust’ aan de slag te gaan, kunnen we nog veel meer duurzame doelen bereiken!”

Naar verwachting is de vervangingsklus in november afgerond. Gedurende de werkzaamheden wordt verlichting bij drukke doorgaande wegen buiten de spits vervangen. Eerder dit jaar verving Heijmans ook al openbare verlichting in onder anderen de gemeentes Someren, Oss en Haaren, evenals bij knooppunt Kleinpolderplein in Rotterdam.