Heijmans start bouw 121 appartementen voor Mitros

11 december 2018

Vandaag start Heijmans met de bouw van 121 huurappartementen in Leidsche Rijn in Utrecht; Terwijde Blok B. De ontwikkeling van deze woningen start tegelijkertijd met nog twee projecten in Leidsche Rijn. In totaal worden 340 sociale huurwoningen gerealiseerd voor opdrachtgever Mitros. 

Projectleider Dennis Kuijt vertelt: “Voor Terwijde blok B geldt dat het ontwerp van de appartementen met parkeerplaatsen voldoet aan de voorgenomen BENG-eisen voor 2020. BENG staat voor ‘bijna energieneutrale gebouwen’ en dit wordt bereikt door onder andere een zeer goed geïsoleerde gebouwschil met driedubbel glas in de kozijnen. Ook de toepassing van een ventilatiesysteem met warmte-terugwinning, een warmtepompboiler voor het tapwater en de toepassing van zonnepanelen dragen bij aan het duurzaamheidsniveau. De aardgasloze appartementen worden verwarmd met elektrische radiatoren.”

Een gezonde buurt

Heijmans heeft met woningcorporatie Mitros een turnkey overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling. Blok B ligt aan de Jazzsingel op de kop van Terwijde en wordt 45 meter breed en 90 meter lang. Voor het ontwerp werkt Heijmans samen met Groosman.

Mitros neemt met project Terwijde deel aan het ZEN-vervolgprogramma van het Lente-akkoord. ZEN staat voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw, van bijna energieneutraal (BENG) tot energieleverend, met de bewoner als uitgangspunt. De nieuwe appartementen leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan een gezonde buurt waar het plezierig, comfortabel en betaalbaar wonen is.

De verwachting is dat het project in het najaar van 2020 is afgerond.