Heijmans splitst N271 bij Gennep op

9 februari 2016

Om verkeersveiligheid te verhogen op de N271 worden de huidige tweebaanswegen van en naar Gennep opgesplitst in aparte rijstroken. Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond heeft langzaam rijdend landbouwverkeer een eigen rijstrook die zo nodig ook gebruikt kan worden voor hulpdiensten.

De werkzaamheden starten aanstaande maandag met onder andere het plaatsen van zogenoemde barriers tussen de rijbanen. De barriers worden in beide richtingen over een lengte van ongeveer vijf kilometer geplaatst en scheiden landbouwverkeer van doorgaand verkeer. Op de nieuwe enkelbaans doorgaande weg mag 80 km/h worden gereden en op de parallelweg wordt de snelheid aangepast voor landbouwverkeer. Ook zal bijbehorende markering, bebording en bewegwijzering worden aangebracht. 

N271-gennep.jpg

Snelheid en samenwerking

Bijzonder is de snelheid waarop Heijmans integraal vanuit de regio samenwerkt met wegspecialisme en verschillende onderdelen, zoals barriers, markering, bebording en bewegwijzering inzet en toepast. Deze snelle aanpak leidt ertoe dat de nieuw ingerichte weg op 19 februari al wordt opengesteld. Na een half jaar wil de provincie samen met de gemeente Gennep en andere betrokkenen evalueren of de aanpassingen effect hebben.