Heijmans renoveert en vernieuwt Haagse Resident

15 april 2014

Heijmans gaat in opdracht van de Rijksgebouwendienst het gebouw ‘De Resident’ in Den Haag renoveren en vernieuwen. In De Resident zijn de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Volkgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gehuisvest. Het pand heeft een totale oppervlakte van 60.000 m2 BVO en de opdracht heeft een contractwaarde van circa € 20 miljoen.

De opdracht omvat de renovatie van de gebouwen Helicon en Castalia, beide onderdeel van De Resident, gelegen aan het Parnassusplein in het centrum van Den Haag. Belangrijk onderdeel van de opdracht betreft de nieuwbouw van een atrium, dat beide gebouwen met elkaar verbindt. De renovatie en nieuwbouw worden integraal uitgevoerd, Heijmans is verantwoordelijk voor zowel de bouwkundige als installatietechnische voorzieningen.

Haagse_Resident3.jpg

De gebouwen 'Helicon' zijn onderdeel van de grootschalige renovatie

De opdracht is mede verkregen op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI), waarbij Heijmans de hoogste score heeft behaald. De beperkte ruimte op de binnenstedelijke locatie vormt een belangrijk aandachtspunt tijdens de realisatie, hiervoor zijn slimme logistieke oplossingen nodig. Om de strakke bouwplanning te halen wordt gebruik gemaakt van zogenaamd ‘lean plannen’, waarbij door efficiënt plannen de doorlooptijd van de opdracht verkort kan worden.

Na de renovatie en nieuwbouw zal het gebouwencomplex 2.400 werkplekken bieden aan medewerkers van zowel het ministerie van VWS als SZW. Aanleiding en doel van het samen huisvesten is het mogelijk maken van efficiëntere huisvesting op basis van ‘het nieuwe werken’. In hetzelfde gebied, transformeert en realiseert Heijmans ook de voormalige huisvesting van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het zogenaamde Wijnhavenkwartier.

De werkzaamheden van Heijmans starten deze maand, de oplevering zal een jaar later plaatsvinden.

Den_Haag_Resident_Art_Impr_1.jpg