Heijmans reinigt landzijdig deel Schiphol

8 januari 2014

Vanaf januari 2014 is de reiniging begonnen van het landzijdige deel van Schiphol, onderdeel van het Asset Management contract tussen Heijmans en Schiphol. Heijmans wordt verantwoordelijk voor het reinigen en schoonhouden van bijna 800.000 m2 verhardingen, tijdig legen van ongeveer 230 prullenbakken en het schoonmaken van diverse ABRI’s en wachtvoorzieningen. Het Jan Dellaertplein voor de terminal van Schiphol, één van de bekendste pleinen van Nederland, maakt deel uit van het landzijdige gebied.

In 2013 reisden ruim 52,5 miljoen mensen via Schiphol. Tel daarbij op de treinreizigers, afhalers en wegbrengers en de ongeveer 65.000Schipholwerkers. Het is een AirportCity die 24 uur per dag leeft. Schiphol is voor reizigers het eerste stukje Nederland dat ze zien. Een nette en verzorgde eerste indruk is daarbij belangrijk.

Heijmans gaat samen met Thomas Cultuurtechniek BV uit Nieuw Vennep er voor zorgen dat de luchthaven zich geen zorgen hoeft te maken over de netheid van dit landzijdige gebied. Hiermee wordt de dienstverlening van Heijmans op Schiphol nog veelzijdiger.