Heijmans realiseert fietsbrug bij N35 Zwolle-Wijthmen

22 maart 2017

Heijmans gaat een nieuwe fietsbrug plaatsen die de N35 ter hoogte van de Oldeneelallee/Zalneweg kruist. Het extra project wordt ingepast in de werkzaamheden die Heijmans uitvoert aan de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. De nieuwe brug zorgt voor een betere en veiligere verbinding tussen de Oldeneelallee en de Wijthemerplas in Wijthmen.

In opdracht van Rijkswaterstaat is Heijmans in februari begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor het verbreden van de N35 naar 2x2 rijstroken en het realiseren van een viaduct. Aan deze werkzaamheden is nu ook de bouw van de fietsbrug toegevoegd. De nieuwe brug gaat aan een kant van de weg als een ruime ‘wokkel’ naar beneden.

Fietsbrug N35-AI1.jpg

Project N35

Met de uitvoering van het project N35 Zwolle-Wijthmen worden de doorstroming en verkeersveiligheid op en nabij de N35 verbeterd, zodat ook in de toekomst vlot en veilig verkeer mogelijk blijft. Het traject krijgt grotendeels geluidsarm asfalt. Naast de verbreding van de weg en de realisatie van het viaduct en de fietsbrug, maakt Heijmans ook drie nieuwe wegonderdoorgangen voor dassen onder de N35.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden uiterlijk eind 2018 afgerond.