Heijmans bouwt 49 huizen voor CBRE in Pijnacker

De woningen worden volgens het Heijmans Huismerk concept gebouwd

16 december 2016

In opdracht van het CBRE Dutch Residential Fund realiseert Heijmans, in deelplan Boszoom van de wijk Keijzershof in Pijnacker, 49 Heijmans Huismerk woningen. Heijmans Huismerk is een comfortabele, duurzame en betaalbare conceptwoning voor de huurmarkt. De woningen worden aangeboden in de vrije huursector en zijn uitgewerkt in twee typen, passend bij het moderne karakter van de wijk. De bouw van de woningen is inmiddels gestart, naar verwachting zijn de woningen medio 2017 klaar voor verhuur.

Waardevaste woningportefeuille

CBRE Global Investors heeft Heijmans gevraagd binnen de geldende kaders en het gewenste stedenbouwkundige kwaliteitsniveau een haalbaar nieuwbouwproject te realiseren. Het principe van een conceptwoning, zoals het Heijmans Huismerk, biedt goede mogelijkheden voor dit soort vraagstukken, die voor vastgoedbeleggers en woningcorporaties steeds belangrijker worden.

Heijmans Huismerk is een woonconcept voor de huursector en heeft als doel, het bieden van een waardevaste toevoeging aan de woningportefeuille van corporaties en vastgoedbeleggers. Dat wordt onder meer bereikt door snelheid in het ontwikkel- en bouwproces, prijszekerheid en maatwerk binnen een vaste eenheid in plattegronden.

Heijmans-Huismerk-Boszoom-CBRE-3.jpg

De bouw van de 49 woningen is inmiddels gestart. Naar verwachting zijn de woningen medio 2017 klaar voor verhuur.

Eerder deze maand leverde Heijmans, eveneens voor CBRE Global Investors, de 1000e Heijmans Huismerk woning op in de Grauwaart bij Leidsche Rijn in Utrecht. Momenteel zijn er circa 800 Heijmans Huismerk woningen in voorbereiding, ontwikkeling, dan wel uitvoering.

Boszoom, Keijzershof

Deelplan Boszoom is onderdeel van de nieuwe woonwijk Keijzershof en ligt aan de rand van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, een groene gemeente midden in de Randstad. Het is een veelzijdig woongebied waar wonen, winkelen, werken en leren samenkomen. In totaal moeten er in Keijzershof circa 2.300 nieuwe woningen komen.

Heijmans is vanaf de eerste ontwikkeling, ruim 10 jaar geleden, betrokken bij de wijk. Zo realiseerde Heijmans al een groot deel van de woningen en appartementen, in diverse typen voor de huur- en koopmarkt, inclusief het winkelcentrum Keijzershof. De komende jaren verwacht Heijmans nog meer woningen te realiseren in Keijzershof. De ontwikkeling van Keijzershof onderstreept de kracht van Heijmans als gebiedsontwikkelaar.

Meer over Boszoom