Heijmans realiseert 121 gasloze appartementen voor Mitros in Utrecht

19 juni 2018

Heijmans heeft met Stichting Mitros een turnkey overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling en realisatie van 121 sociale huurappartementen. Het gaat om het deelplan Terwijde Blok B in Leidsche Rijn in Utrecht. De bouw van de appartementen start eind dit jaar, circa anderhalf jaar later vindt de oplevering plaats.

Blok B ligt aan de Jazzsingel op de kop van Terwijde en wordt 45 meter breed en 90 meter lang. Het ontwerp van de appartementen met parkeerplaatsen voldoet aan de voorgenomen BENG-eisen voor 2020). De woningen worden energiezuinig uitgevoerd door onder andere een zeer goed geïsoleerde gebouwschil met triple glas in de kozijnen, de toepassing van een ventilatiesysteem met warmte terugwinning, een warmtepompboiler voor het tapwater en de toepassing van zonnepanelen. De aardgasloze appartementen worden verwarmd met elektrische radiatoren. Voor het ontwerp werkt Heijmans samen met Groosman. De opdracht heeft een contractwaarde van circa € 18 miljoen.

HR_GRO006_Terwijde Blok B_fr0003.jpg

Mitros neemt met project Terwijde deel aan het ZEN-vervolgprogramma van het Lente-akkoord. ZEN staat voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw, van bijna energieneutraal (BENG) tot energieleverend, met de bewoner als uitgangspunt. De nieuwe appartementen leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan een gezonde buurt waar het plezierig, comfortabel en betaalbaar wonen is.