Heijmans realiseert 120 woningen in Leusden

Een groene leefomgeving is het uitgangspunt bij de ontwikkeling

1 oktober 2019, 17:32

Heijmans en de gemeente Leusden hebben een anterieure overeenkomst gesloten voor nieuwbouwproject Maanwijk. Het project omvat het ontwikkelen en realiseren van 120 duurzame koop- en huurwoningen voor uiteenlopende doelgroepen. In het project (waarde circa €30 miljoen) wordt een groene leefomgeving als uitgangspunt genomen.

Met de nieuwbouwwijk draagt de gemeente bij aan het creëren van een divers woningaanbod in Leusden. In het natuurinclusieve project zet Heijmans in op het creëren van een gezonde woon- en leefomgeving. Daarbij wordt de openbare ruimte zodanig ingericht dat voetgangers en fietsers ruim baan krijgen, kinderen veilig kunnen spelen en bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Ook zal Heijmans innovatieve concepten in het project inzetten die gericht zijn op het verhogen van wooncomfort en veiligheid en verlagen van energieverbruik.

Divers woningaanbod

Het uiteenlopende programma van koop- en huurwoningen bestaat uit starters- en levensloopbestendige woningen, twee-onder-één-kapwoningen en herenhuizen. De woningen die Heijmans realiseert variëren in woonoppervlakte van circa 60 tot 170 vierkante meter en krijgen een eigen tuin of balkon. Ook kunnen bewoners gebruikmaken van gemeenschappelijke tuinen.

Heijmans zal zelf zorgdragen voor de verkoop van 76 grondgebonden woningen. Woningstichting Leusden is de beoogde partij die 36 woningen zal verhuren en 8 woningen voor starters gaat verkopen. Naar verwachting start de bouw begin 2021.