Heijmans presenteert BeSense sensorproject

Een slim systeem voor efficiënter, gezonder en schoner gebouwbeheer

17 januari 2017

Tijdens de Facility for Future beurs in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch van 18 t/m 20 januari presenteert Heijmans, in samenwerking met CSU, het sensorproject BeSense. De afgelopen twee jaar is hard gewerkt om met de inzet van data-analyse middels sensoren te komen tot inzichten om gebruik, comfort en het schoonmaakproces in gebouwen op een slimme manier te optimaliseren. BeSense is een co-creatie van Heijmans, schoonmaakbedrijf CSU en sensorfabrikant Clickey. De lancering volgt na een intensief pilotproject op het hoofdkantoor van Aegon in Den Haag.

BeSense: meten is slim weten

Sensorproject BeSense meet, analyseert en levert nuttige informatie over de bezetting en de benutting van werkomgevingen. Het doel is om te komen tot een hogere beleving en kwaliteit voor gebouwgebruikers en een (kosten)efficiency in de schoonmaakdienstverlening. De inzet van sensoren maakt BeSense een laagdrempelige en schaalbare oplossing die met een eenvoudig ’plug and play’ principe functioneert.

20180118_RD_Besence_DSC6132.jpg

Heijmans vervolgt de pilot bij Aegon met een uitbreiding van het aantal werkplekken op meerdere afdelingen. Daarnaast is het sensorsysteem, in zijn huidige vorm, klaar om te worden ingezet bij klanten. BeSense is de voortzetting van het Sensor Based Cleaning concept waaraan Heijmans, samen met schoonmaakbedrijf CSU en sensorfabrikant Clickey hebben gewerkt.

Heijmans gebruikt data-technologie bij de realisatie en het beheer van een efficiënte en gezonde gebouwde omgeving. Het is onontbeerlijk dat we als moderne aannemer in onze projecten op grote schaal data gaan verzamelen, interpreteren en analyseren. Het sturen op informatie helpt ons onze projecten en producten te verbeteren, een beter beheer en onderhoud uit te voeren.

Lancering 19 januari

De officiële lancering van BeSense vindt plaats op donderdag 19 januari van 11.15 – 12.00 uur en is vrij toegankelijk. De lancering wordt onder meer bekrachtigd met een optreden van Jim Stolze, o.a. bekend van TEDX, het boek ‘Uitverkocht’ en het programma RTL Toekomstmakers. Hij zal verder ingaan op het project ‘BeSense’ en laten zien dat innovatieve co-creatie binnen de keten leidt tot een nieuwe invulling van facilitaire dienstverleningsconcepten. Vanaf 19 januari kunt u voor meer informatie terecht op besense.nl.

20180118_RD_Besence_DSC6124.jpg

Facility for Future

Facility for Future is een vakevent op het gebied van facilitaire dienstverlening dat onder meer in samenwerking met FMN, de onafhankelijke beroepsvereniging voor het facilitaire domein, wordt georganiseerd. De beurs vindt plaats van woensdag 18 t/m vrijdag 20 januari 2017. Woensdag en donderdag geopend van 10.00 tot 19.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan hier.

Als u meer wilt weten over het BeSense project, dan bent u van harte welkom op de stand van CSU, standnummer A4. Op alle beursdagen kunt u informatie krijgen van een van onze medewerkers. De stand is ingericht als proeflocatie. Zo kunt u real time zien hoe BeSense precies werkt.