Heijmans pleit voor ambitieuzere klimaatdoelen

14 oktober 2014

Heijmans pleit samen met een grote groep ondernemingen die partner zijn van De Groene Zaak, waaronder Unilever, ASN Bank, Philips en Ikea, voor het formuleren van ambitieuzere klimaatdoelen door de Europese lidstaten tijdens de aanstaande Europese Raad van 23 en 24 oktober. Een oproep daartoe is vandaag gepubliceerd. Volgens de bedrijven is een bindende doelstelling van 40% energiebesparing, 40% duurzame energieopwekking en veel meer dan 40% CO2-reductie noodzakelijk om klimaatverandering een halt toe te roepen.

In hun oproep aan de regeringsleiders stellen de bedrijven dat een combinatie van drie sterke doelstellingen een voorwaarde is om de ontwikkeling van duurzame energie en energiebesparing te versnellen, te komen tot een grotere energie-onafhankelijkheid en duurzame economische groei en meer groene banen veilig te stellen.

Volgens De Groene Zaak-directeur Marga Hoek, een van de initiatiefnemers van de oproep, loopt de politiek loopt steeds meer achter op het bedrijfsleven. Hoek: “Met dit signaal vragen bedrijven die verder denken dan de dag van morgen om stevige kaders, om zo hun business op een duurzame manier te kunnen laten groeien. Vaak wordt gedacht dat wij uit zijn op business as usual. Het tegenovergestelde is waar: we streven juist naar business as unusual. Daar zitten de kansen en dat is onze toekomst.”

Bert van der Els, CEO van Heijmans, zegt de oproep ten volle te steunen. “Duurzaamheid staat bij Heijmans al jaren hoog op de agenda. Ook de markt ontwikkelt zich op dit gebied. We hebben onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen daarom herijkt vanuit het besef dat het uitspreken van ambitie de eerste stap is en we niet verder komen door voor veilige, gemakkelijke doelen te kiezen. We rekenen er graag op dat anderen dat ook doen.”

Bedrijven die deze oproep willen steunen kunnen dit doen door deze op Twitter te verspreiden met #EU2030

EU2030-declaration.pdf (264,4 KB)