Heijmans plaatst eerste oplaadpunten in Metropoolregio Amsterdam

19 maart 2014

De combinatie Heijmans/NUON is gestart met het plaatsen van de eerste 200 nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto's in de Metropoolregio Amsterdam. De Metropoolregio, waarin gemeenten uit Noord-Holland, Flevoland en Utrecht samenwerken, gaat de komende jaren in totaal 1.200 oplaadpunten plaatsen. De eerste 200 zijn aangenomen door Heijmans/Nuon.

De populariteit van de elektrische auto neemt toe en daarmee groeit ook de vraag naar meer oplaadpunten, zowel onder buurtbewoners als onder bedrijven. Heijmans/NUON is geselecteerd vanwege de bewezen vakbekwaamheid en ervaring.

Al sinds 2010 werken Heijmans en NUON samen aan het plaatsen van laadpalen. De eerste 200 oplaadpunten voor de MRA zullen na verwachting voor de bouwvak geplaatst en aangesloten zijn.

Oplaadpunten Schiphol

Naast het plaatsen van oplaadpunten in de Metropoolregio van Amsterdam heeft Heijmans in opdracht van Schiphol Parking de eerste 40 oplaadpunten voor elektrische auto’s geplaatst, op verschillende parkeergelegenheden van de nationale luchthaven. Het betreft een proef. Als die slaagt, zal Schiphol Parking meer oplaadpunten laten plaatsen.

Heijmans is al enkele jaren actief op Schiphol, met onderhoud van infrastructuur aan zowel land- als luchtzijde. In het najaar van 2013 is Heijmans begonnen met de plaatsing van de oplaadpunten. Daarmee wil Schiphol klanten een betere service bieden. De bezettingsgraad wordt scherp in de gaten gehouden en bij voldoende gebruik, zullen er in de toekomst méér oplaadpunten worden geplaatst.

Nuon-oplaadpunt-Amsterdam-rechtenvrij-def.jpg