Heijmans ontwikkelt en realiseert 200 woningen Havenkwartier Rotterdam

5 oktober 2018, 07:03

Heijmans en de gemeente Rotterdam hebben een ontwikkelovereenkomst gesloten voor het nieuwbouwproject Havenkwartier. Het project omvat de ontwikkeling en realisatie van onder meer 200 koopwoningen in de wijk Katendrecht en heeft een waarde van circa € 90 miljoen.

Heijmans ontwikkelt 36 stadswoningen en een appartementencomplex met 164 woningen, waarvan 14 loods-woningen op de begane grond. Alle woningen, variërend in woonoppervlakte tussen 75 en 250 m2, zijn energiezuinig en krijgen onder meer een eigen buitenruimte. Daarnaast zal Heijmans op de begane grond een commerciële ruimte en parkeergarage met fietsenberging realiseren.

Uiteenlopend woonaanbod en ruimte voor groen

In het ontwerp heeft VMX architects rekening gehouden met woonbehoeftes van bewoners in verschillende levensfases. Er worden drie- en vierlaagse stadswoningen gerealiseerd, maar ook enkele kleinere appartementen, maisonnettes en penthouses. Ook is ruimschoots ruimte voor groen gecreëerd. Op het dak van de parkeergarage, evenals op de 7e verdieping van het appartementencomplex komen twee royale daktuinen voor gezamenlijk gebruik door bewoners. Daarnaast krijgen de meeste stadswoningen een privétuin.

VISUAL HAVENKWARTIER ROTTERDAM 05 2020.jpg

Naar verwachting start de verkoop in de eerste helft van 2019, waarna bouwwerkzaamheden vervolgens aan het eind van dat jaar kunnen beginnen. Het Havenkwartier bevindt zich halverwege de zuidzijde van Katendrecht en grenst direct aan de kade van de Maashaven.

Gebiedsontwikkeling Katendrecht

Katendrecht maakt sinds 2000 een ware metamorfose door. De grootschalige herontwikkeling van havengebied naar woon- en werkgebied richt zich op het aantrekken van nieuwe bewoners, ondernemers en bezoekers. Heijmans realiseerde er al eerder het Park- en Laankwartier in samenwerking met de gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam.

Op dit moment bouwt Heijmans 78 huur- en 134 koopappartementen in de Fenixloodsen op Katendrecht. Ook worden 375 appartementen, 45 parkeerplaatsen en 1100 m2 commerciële ruimte in opdracht van IC Netherlands gerealiseerd aan de Bananenstraat. De langdurige, intensieve betrokkenheid van Heijmans bij de transformatie van Katendrecht onderstreept de kracht van het bedrijf als binnenstedelijk gebiedsontwikkelaar.

Blik op Heijmans: Bouwen op het verleden
Blik op Heijmans: Bouwen op het verleden
Blik op Heijmans: Bouwen op het verleden