Heijmans ontwikkelt 95 huizen in Son en Breugel

15 december 2016, 16:03

Heijmans zet de samenwerking met de gemeente Son en Breugel voort en gaat circa 95 koopwoningen in Sonniuspark ontwikkelen en bouwen. Hiervoor is vandaag een overeenkomst getekend. De totale contractwaarde bedraagt bijna € 25 miljoen. De woningen worden de komende twee jaar ontwikkeld en verkocht.

De overeenkomst bestaat uit twee plandelen. Eén plandeel bestaat uit 59 woningen in Rooijseweg Zuid en is een voortzetting van het ontwerp van Rooijseweg Noord dat Heijmans eerder heeft ontwikkeld en recent is opgeleverd. Met het plan wordt verbinding gelegd met de Rooijseweg en het stroomdal van de rivier de Dommel. Door de integraliteit van zowel landschapsarchitectuur als woningarchitectuur ontstaat een nieuwe entree van Sonniuspark. Voor voetgangers en fietsers worden nieuwe paden aangelegd die de wijk met de Dommel verbinden. De paden zijn verbonden met kleine hofjes waar nieuwe woningtypen energieneutraal (EPC=0) worden ontwikkeld.

Sonnius plattegrond.jpg

Schetsontwerp van het deelplan in Rooijseweg Zuid met 59 woningen - Bedaux de Brouwer Architecten.

Het andere plandeel bestaat uit een hoofdlijnenovereenkomst voor circa 36 woningen in het plandeel Bosrand. Heijmans en overige marktpartijen werken aan één integraal plan. De gemeente en Heijmans streven ernaar dit plan in het voorjaar van 2017 af te ronden.