Heijmans ontwikkelt 48 woningen Leidsche Rijn Centrum

Het project heeft een contractwaarde van circa 20 miljoen euro

15 mei 2018

Heijmans ontwikkelt 48 koopwoningen (vrije sector koop) in Leidsche Rijn Centrum: 36 appartementen en 12 stadswoningen. Het project Vestibule maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Leidsche Rijn en heeft een contractwaarde van circa 20 miljoen euro. 

Heijmans kreeg de opdracht van de gemeente Utrecht gegund vanwege de maximale score op architectonische kwaliteit en hoogwaardige duurzaamheid van het plan.

Het project draagt bij aan het beantwoorden van de structureel hoge vraag naar woningen binnen de gemeente Utrecht. De woningen die Heijmans realiseert, variëren in woonoppervlakte van 74 tot 190 vierkante meter, hebben extra hoge plafonds (oplopend tot zes meter) en grote buitenruimtes. Daarbij vormt een glazen vestibule de kenmerkende centrale groene ingang van het complex.

c6-street.jpg

Gezond en leefbaar

De gemeente Utrecht zet in op het gezond en leefbaar maken van de stad. In het plan van Heijmans is daar op diverse manieren rekening mee gehouden. Zo zijn de woningen zeer energiezuinig en kunnen toekomstige bewoners onder meer gebruik maken van elektrische deelmobiliteit. Ook wordt een circulair waterbergingssysteem aangelegd voor de bewatering van het vele groen in het plan.

Naar verwachting start de bouw van het project medio 2019 en wordt het in 2020 opgeleverd. Al eerder startte Heijmans de ontwikkeling van het plan Greenville, dat tegenover Vestibule ligt.

Voor Vestibule werkt Heijmans samen met Studioninedots uit Amsterdam en Flux (landschap) uit Utrecht. Het stedenbouwkundig plan is van Jo Coenen Architects & Urbanists.

c4-parkview-v2.jpg