Heijmans ONE verblijft tijdelijk in Breda

8 juni 2015

De Heijmans ONE verblijft tijdelijk in Breda, om daar te laten zien dat er bijzondere initiatieven zijn voor tijdelijke huisvesting. Het verplaatsbare, eenpersoonshuis van Heijmans staat voor in elk geval drie maanden op een prominente plek in de binnenstad van Breda aan de Chassé Promenade. Naast een antwoord op de veranderende vraag van de woningmarkt, is de Heijmans ONE ook een antwoord voor tijdelijk ongebruikte terreinen in de stad.

De gemeente Breda heeft afgelopen jaren een flinke herprogrammeringsopgave gehad op het gebied van vastgoedprojecten (plannen geschrapt en plannen bijgesteld), en ook de komende jaren ligt de uitdaging erin om de plannen goed aan te laten sluiten bij de marktomstandigheden. De Heijmans ONE laat zien dat met een mooi product en het denken in tijdelijke concepten de markt in beweging kan blijven. De Heijmans ONE richt zich op jonge professionals die een huis met een huurprijs tussen de €700 en €900 per maand zoeken en niet bij een wooncorporatie voor een woonruimte in aanmerking komen. Het complete huis voor een persoon kan in een dag op tijdelijk ongebruikte terreinen worden geplaatst.

Naast de Heijmans ONE in Breda staat er ook nog een exemplaar op het Amsterdamse Zeeburgereiland. De verdere invulling zijn de gemeente en Heijmans nu over in gesprek.

Heijmans ONE

Heijmans ONE legt op intelligente wijze de verbinding tussen twee vraagstukken: het tekort aan goede tijdelijke huurhuizen en de troosteloze aanblik van leegstaande gebieden. Heijmans ONE is een mooi en compleet huis dat tijdelijk wordt geplaatst in leegstaande gebieden in de stad. Het voorziet in alle benodigde faciliteiten, zoals een keuken, een badkamer, een ruime woonkamer met vide, een aparte slaapkamer én een eigen voordeur met een buitenterras.

Op dit moment wordt in Nederland gezocht naar partners en locaties waar de Heijmans ONE op grotere schaal kan worden geplaatst. De Heijmans ONE is beschikbaar vanaf €65.000 exclusief BTW.