Heijmans ONE genomineerd voor INDEX: Award

19 februari 2015

Het verplaatsbare eenpersoonshuis ‘Heijmans ONE’ is genomineerd voor de prestigieuze, internationale INDEX: Award. Deze design award wordt om de twee jaar in Kopenhagen uitgereikt aan innovaties die het leven beter maken. De Heijmans ONE is genomineerd in de categorie ‘Home’ met ‘Housing’ als uitdaging en gaat de strijd aan met 17 andere innovaties binnen dit thema.

Heijmans ONE

Heijmans ONE verbindt op slimme wijze het tekort aan goede tijdelijke huurhuizen en de stille aanblik van leegstaande gebieden. Heijmans ONE is aantrekkelijk voor jonge eenpersoonshuishoudens tussen de 25 en 35 jaar én voor publieke en private partijen die een oplossing zoeken om hun ‘pauzelandschappen’ nieuw leven in te blazen. De eerste twee Heijmans ONE huizen staan sinds december 2014 op Zeeburgereiland in Amsterdam.

ONE-INDEX-1068x1068.jpg

INDEX: Design to improve life

De INDEX: Award is de grootste en meest belangrijke design award in de wereld. Het belang ligt in het unieke, overkoepelende thema dat het ontwerp het leven verbetert. Het draait om innovaties waarbij het ontwerp wordt gebruikt als een instrument om de grootste uitdagingen van de wereld aan te pakken.

De Deense non-profit organisatie wil inspireren, anderen in staat stellen om te leren en hen betrekken bij de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor de uitdagingen in de wereld van vandaag. Het doet dit door middel van reizende tentoonstellingen, educatieve programma's, partnerschappen tussen steden, en investeringsinitiatieven.

In 2013 won Daan Roosegaarde de INDEX: Award met de Smart Highway in de categorie mobiliteit. De Smart Highway is een samenwerking tussen Heijmans en Studio Roosegaarde.