Heijmans onderhoudspartner Luchtverkeersleiding

26 januari 2017

Heijmans gaat in opdracht van Luchtverkeersleiding Nederland het elektrotechnisch onderhoud uitvoeren op luchthaven Schiphol, Rotterdam, Eelde en Beek. Het contract is afgesloten voor twee jaar met een mogelijke verlenging van twee keer een jaar. De werkzaamheden zijn gestart op 1 januari 2017.

Het werk omvat het onderhoud aan verlichting, communicatiemiddelen, automatische deuren, verdeelinrichtingen en aardingen. Binnen het programma valt onder meer het hoofdkantoor met parkeergarage op Schiphol-Oost, de gebouwen op de luchthavens in Rotterdam, Beek, Eelde en het back-up center Riekerpolder. Binnen de scope van het werk valt ook een drietal verkeerstorens en meerdere radar-, zend- en ontvangststations.

Werken met installaties op locaties als een luchthaven vragen om aandacht en zorgvuldigheid, omdat een onderbreking van de verkeersstroom grote impact heeft. Het selectiecriterium prijs in combinatie met een gezamenlijk gedeelde visie en aanpak op onderwerpen, zoals onderhoud en storingen, waren voor Luchtverkeersleiding Nederland doorslaggevende factoren om het werk aan Heijmans te gunnen.

Het werk voor Luchtverkeersleiding Nederland past bij de strategie van Heijmans als betrokken en kennis gedreven beheer- en onderhoudspartner in de wereld van bouw en techniek.