Heijmans levert nieuw pand Eurojust op

24 maart 2017

De bouw van de nieuwe huisvesting voor Eurojust in de Internationale Zone in Den Haag is afgerond. Heijmans heeft het gebouw vandaag opgeleverd. De komende tijd wordt er volop gewerkt aan de inrichting en aan de verhuizing. Rond de zomer verwacht Eurojust volledig operationeel te zijn aan de Johan de Wittlaan. Eurojust houdt zich bezig met het bestrijden van grensoverschrijdende criminaliteit en terrorisme.

eurojust-johan-de-wittlaan-rvb-corn---bastiaansen-febr.-2017-06_web.jpg

Elegant en bescheiden

Het gebouw aan de Johan de Wittlaan oogt elegant en bescheiden. De hellende vensters in de lichtgekleurde composiet gevel spelen met het zonlicht en de lucht. Het duinlandschap met cortenstaal doorsneden sluit goed aan bij de inrichting van het World Forum gebied aan de overkant van de Johan de Wittlaan. Mecanoo -Haskoning - DS leverden hiervoor het ontwerp.

IMG_2512.JPG

Huisvesting internationale organisaties

Naast Eurojust zijn de afgelopen jaren diverse internationale (justitiële) overheidsorganisaties, waaronder Europol, NCIA, Kosovo Rechtbank en het Internationaal Strafhof gevestigd in Den Haag, de Internationale Stad van Vrede en Recht. Het Rijksvastgoedbedrijf zet zijn expertise in om internationale overheidsorganisaties aan passende huisvesting in Nederland te helpen.