Heijmans levert koopwoning standaard met huisbesturing

30 juni 2015

Alle nieuwe eengezinskoopwoningen van Heijmans die vanaf 1 juli in de verkoop gaan, worden standaard voorzien van huisbesturing. Bewoners krijgen zo de mogelijkheid om via tablet en smartphone hun huis nog meer naar eigen hand te zetten. Zaken als verlichting en verwarming kunnen voortaan draadloos en op afstand volledig veilig worden bediend.

Afstandsbediening

Maarten van Duijn, directeur Vastgoed, ziet het als een logische stap. “Woningen van Heijmans zijn vaak al voorzien van allerlei slimmigheden op het gebied van energie, comfort en veiligheid. Nu leveren we er ook standaard een afstandsbediening bij. Wel zo handig.” De huisbesturing wordt standaard geplaatst maar de klassieke, handmatige bediening blijft vanzelfsprekend mogelijk. “Via de huisbesturing vergroten we het comfort en veiligheid, verbeteren we de energiemonitoring en maken we ook zorgdiensten mogelijk,” aldus Maarten.

Free@home
Free@home
Free@home Intelligente huisbesturing

Beste van twee werelden

Het free@home van Busch-Jaeger is een bedraad systeem dat draadloos bediend kan worden. Het bekabelde systeem zorgt ervoor dat alle data veilig en privé binnen het systeem in de meterkast blijven. Enkel een software-update kan door de leverancier worden uitgevoerd. Bewoners kunnen er ook voor kiezen om, na expliciete toestemming, hun data wél te delen. Zo kan men advies op afstand ontvangen en data onderling vergelijken.

Het bekabelde systeem zorgt ervoor dat alle data veilig en privé binnen het systeem in de meterkast blijven

Naast veiligheid zorgt de bedrading ook voor een meer betrouwbare en bedrijfszekere werking. Zo heeft de huisbesturing geen last van betonnen muren die signalen verzwakken en soms zelfs blokkeren. Tegelijk is draadloze bediening mogelijk met alle gemakken van dien. Denk aan het kiezen tussen diverse sfeerverlichting, of het bedienen van de thermostaat op afstand.

SlimWonen

De standaard huisbesturing is een onderdeel binnen Heijmans’ SlimWonen visie. Maarten verduidelijkt: “We noemen het ‘slim’ omdat we samen met ABB kijken naar vier aspecten die de woonbeleving vergroten: comfort, veiligheid, personalisering en het reduceren van woonlasten. Dit standaard huisbesturingssysteem is een tool dat perfect past binnen deze gedachte.” Buiten het gemak, geeft het systeem bewoners namelijk ook inzicht in hun energieverbruik en maakt zo bewust van eigen gedrag. En ouderen kunnen dankzij domotica bijvoorbeeld langer thuis blijven wonen. “Wonen verschuift steeds meer van een product naar een dienst. In de toekomst verkopen we wonen, een totale woonbeleving, in plaats van woningen”, besluit Maarten.