Heijmans legt parcours Red Bull Knock Out aan

25 november 2015

Het strand van Scheveningen is op zaterdag 28 en zondag 29 november het decor van de zwaarste en grootste strandrace ter wereld: de Red Bull Knock Out 2015. Aan de start verschijnen 1.500 motorcrossers die in vier heats tegen elkaar strijden. Op zondag vindt de finale plaats met de laatste 350 crossers. Heijmans legt in opdracht van Red Bull het 5km lange parcours aan.

Uitdagende track

Het parcours op het Scheveningse strand heeft maar liefst 57 jumps. Na de start van 80 m breed crossen de motoren 1,5 km lang, vol gas rechtdoor. Op naar het Oakley holeshot. Voor de pier van Scheveningen staan twee 3,5 m jumps te wachten. Daarna volgt het grootste wasbord ter wereld (600 meter). Na het wasbord trotseren de motorcrossers nog een 3 m jump, een 3,5 m hoge boomhole en gaan dan richting de table top finish. Een zeer uitdagende track.

Rol Heijmans

Heijmans is verantwoordelijk voor het aanleggen van drie tunnels en onderdoorgangen. Deze tunnels dienen tevens als calamiteitentunnel voor de hulpdiensten. Anderzijds worden deze zodanig gepositioneerd op het parcours dat hierdoor drie specials ontstaan. ‘Zandbulten’ die de motorcrossers op snelheid als hindernis moeten nemen. Verder realiseert Heijmans in de track een washboard traject van 600 meter, diverse bochten en ruggen, de startlocatie, de finish, by-pass mogelijkheden en de uitrijstrook na de finish. Het ontwerp van het parcours is door Heijmans in 3D gemodelleerd en wordt in een tijdsbestek van slechts vijf dagen opgebouwd.

Heijmans is met de Tour de France 2015, de Nijmeegse Vierdaagse en diverse wielerrondes en festivals een ervaren spelen op het gebied van evenementen in Nederland. Het is de eerste keer dat Heijmans en Red Bull samenwerken voor de Red Bull Knock Out.

Red-bull-knock-out-2015.jpg

Livestream RBKO

Live updates #RBKO