Heijmans krijgt opdracht Paleis Het Loo

Heijmans zal de werktuigbouwkundige installaties van museum Paleis Het Loo vernieuwen en uitbreiden. De werkzaamheden starten binnenkort, de oplevering staat in oktober 2020 gepland. De omvang van de opdracht bedraagt bijna 10 miljoen euro. 

5 februari 2018, 11:11

De komende jaren wordt Paleis Het Loo grootschalig gerenoveerd en uitgebreid. Aanleiding is het groeiend aantal bezoekers van het museum, noodzakelijk onderhoud en de behoefte om bezoekersfaciliteiten te verbeteren en uit te breiden.

Heijmans draagt bij de ‘vernieuwbouw’ zorg voor onder andere de ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties, verwarmings- en koelinstallaties, terreininstallaties, het sanitair, de fonteininstallaties en een warmte-koude-installatie. Zo zijn bezoekers op een nog comfortabelere en veiligere wijze te ontvangen in het vernieuwde monumentale museum, dat medio 2021 wordt heropend.

KAAN Architecten Museum Paleis-Het-Loo Heijmans werktuigbouwkundige installaties.jpg

Foto Paleis Het Loo - KAAN Architecten

EMVI en BIM

Heijmans is geselecteerd op basis van EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving). Het beheersen van risico’s op schade aan het monument en het borgen van de planning behoorden onder andere tot de EMVI-criteria. Door de kwaliteit van het risicobeheersplan heeft Heijmans de beste prijs-kwaliteit verhouding behaald.

Hierbij speelt het Bouw Informatie Model een belangrijke rol. BIM is toegepast tijdens de tenderfase en wordt ingezet tijdens de realisatie om kwaliteit te borgen en efficiënt te bouwen.

"Opdrachtgevers als Paleis het Loo maken mijn werk extra leuk"

De samenwerking tussen Heijmans en Paleis Het Loo krijgt met deze opdracht een vervolg, al dertien jaar draagt Heijmans zorg voor het technisch onderhoud.

De bouw is te volgen op paleishetloo.nl/vernieuwing.

Huis van Oranje, Oostvleugel. Foto museum Paleis Het Loo - KAAN Architecten.jpg