Heijmans pakt N280 Roermond aan

Provincie Limburg gunt opdracht van € 37 miljoen 

30 april 2018, 15:30

Provincie Limburg heeft de opdracht N280 Roermond definitief gegund aan Heijmans. De opdracht omvat onder andere de aanleg van een verdiepte ligging, een parallelstructuur en twee ongelijkvloerse kruisingen. Ook de Looskade wordt opgehoogd en opnieuw ingericht. De opdracht (engineering & construct) heeft een waarde van € 37 miljoen. De bouwwerkzaamheden starten begin 2019.

In mei 2018 start Heijmans met de voorbereidingsfase, waarin nader onderzoek wordt gedaan, vergunningen worden aangevraagd en het ontwerp wordt uitgewerkt. Armand Knoop, directeur Heijmans Infra: "De planning is nu dat de werkelijke bouwwerkzaamheden begin 2019 starten en doorlopen tot in 2021. Daarbij staan veiligheid en het beperken van hinder hoog in het vaandel.”

Toenemende drukte

Gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit) vult aan: “De Provincie Limburg investeert in verkeersveiligheid, goede kwaliteit van wegen en optimale bereikbaarheid. Door de toenemende drukte in het gebied hebben we gekeken naar wat nodig is, zowel op het gebied van leefbaarheid, doorstroming van het verkeer als verkeersveiligheid. Ik ben blij dat we nu  toewerken naar de eerste schop in de grond.”

Wethouder Angely Waaijen van de gemeente Roermond is blij met de reconstructie van de N280. "Zo krijgen we betere verbindingen voor Roermond. Het verkeer kan beter doorstromen en er ontstaan minder files. Dit is veel prettiger voor bewoners, bedrijven, bezoekers en voor mensen die voor hun werk moeten reizen.”

Verbinding Midden-Limburg

De N280 is de belangrijkste oost-westverbinding in Midden-Limburg. In Roermond is het verkeer op deze weg in de afgelopen jaren drukker geworden. Daarom willen de Provincie Limburg en de gemeente Roermond dat de doorstroming en de verkeersafwikkeling van en naar de stad verbetert en er een betere verbinding komt tussen de gemeenten Roermond en Leudal.

Ook moet de N280 beter aansluiten op de A2, de A73 en de B52 naar Duitsland. De vernieuwing van deze weg leidt tot betere doorstroming, bereikbaarheid en veiligheid.