Heijmans Huismerk huizen Den Dungen opgeleverd

4 maart 2014

Recent ontvingen de laatste bewoners de sleutel van hun nieuwe huis in de wijk Jacobskamp in Den Dungen. Het gaat om de 10 Heijmans Huismerk huizen in de tweede fase van deze nieuwe woonwijk. Als kleine attentie aan de bewoners werd het eerste in Nederland in 3D-geprinte huisnummerbordje aan de gevel bevestigd.

De start van de bouw volgde na een razendsnelle verkoop in juni vorig jaar. Met een bouwtijd van amper 60 werkbare dagen en gemiddeld 0,5 opleverpunt per huis blikken we met tevredenheid terug op het project. De snelle bouwtijd wordt gerealiseerd door de bouwmethodiek van het Heijmans Huismerk. Door te standaardiseren in techniek en proces leveren we steeds sneller en optimaliseren we de kwaliteit van onze Huismerk huizen. Inmiddels heeft Heijmans met het Huismerk landelijk al meer dan 800 huizen in ontwikkeling of zijn al opgeleverd.

HR Jacobskamp straatperspectief.jpg

Impressie van de Heijmans Huismerk huizen in Den Dungen

Het 3D-geprint huisnummerbordje voor bewoners is een passende verwijzing naar de ambitie van Heijmans om het eerste 3D geprinte pand ter wereld in Amsterdam te kunnen realiseren. Voor dit innovatieproject heeft Heijmans een partnership gesloten met DUS architects om onderzoek te kunnen doen naar de kansen van 3D print in de bouwsector.