Heijmans Huismerk huizen in 60 dagen gebouwd

19 december 2013

Binnen 60 werkdagen gebouwd en nul opleverpunten. Dat is het prachtige resultaat van de eerste zeven huizen die Heijmans met het woningbouwconcept Heijmans Huismerk heeft gerealiseerd in de wijk Dijkstraten in Best. Heijmans heeft dit gepresteerd door continue optimalisatie van het bouw- en ontwikkelproces van het Heijmans Huismerk. In totaal ontwikkelt en bouwt Heijmans in Best 30 grondgebonden huizen. 23 worden er in opdracht van Woningstichting ‘thuis gebouwd. De overige zeven huizen zijn voor de koopmarkt.

Heijmans heeft het Heijmans Huismerk ontwikkeld met name voor woningbouwcorporaties en vastgoedbeleggers die snel, eenvoudig en voor een scherpe prijs kwalitatieve huizen aan hun portefeuille willen toevoegen. Met behulp van uitgekiende prefab concepten en standaardisatie in het bouwproces, o.a. met de inzet van 3D-BIM, levert Heijmans, na het slaan van de eerste paal, nu al binnen 60 werkdagen en zonder opleverpunten een huis op. Dat is gemiddeld 75 werkdagen sneller dan traditionele bouw.

De wijk Dijkstraten ligt ten noorden van Best. De huizen hebben een grootte van circa 118 m2 gebruikersoppervlak en zijn onder andere voorzien van een woonkamer met open keuken, drie slaapkamers, een ruime badkamer en zolder met technische ruimte. Heijmans verwacht het totale plan omstreeks eind januari 2014 op te leveren. Momenteel zijn er landelijk circa 700 Huismerk huizen in uitvoering, dan wel in ontwikkeling. Best is een goed voorbeeld van hoe Heijmans blijft werken aan de doorontwikkeling van het Heijmans Huismerk.