Heijmans en Van Wijnen renoveren appartementen Carmelflats in Beek

384 appartementen uit de jaren zestig worden energiezuinig gemaakt

12 mei 2017

Een samenwerkingsverband van Heijmans en Van Wijnen renoveert 384 appartementen van de Carmelflats in Beek, in opdracht van ZOwonen. De appartementen uit de jaren zestig worden energiezuinig gemaakt en moeten op termijn geheel gasloos worden. De opdracht heeft een waarde van bijna €25 miljoen, waarvan de helft voor Heijmans. De werkzaamheden starten deze maand en duren ruim twee jaar.

De woningen aan de Kennedylaan, Eisenhowerlaan en Rooseveltlaan zijn verdeeld over acht woonblokken en worden gefaseerd aangepakt. Ieder woonblok krijgt een nieuwe verwarmingsinstallatie en per appartement worden vier PV-panelen op het dak geplaatst. Ook de schil (de buitengevel) van de Carmelflats wordt aangepakt. Nieuwe kunststof kozijnen, een isolatiegevel met steenstrips en een nieuw dak zorgen voor een frisse uitstraling.

15016 - montage Mauritslaan 2.jpg

Met de renovatie wordt het energielabel van de appartementen teruggebracht van energielabel F naar A. Met een enkele uitzondering op niveau B, waarbij de aansluiting op aardgas op verzoek van de huurders behouden blijft. Om veiligheid te borgen, worden de acht woonblokken voorzien van een nieuwe entree en een vernieuwde vluchttrap.

Minimale overlast

De werkzaamheden aan het eerste appartementenblok starten deze maand en duren tot eind dit jaar. De overige zeven blokken worden begin 2018 aangepakt. Naar verwachting vindt de oplevering hiervan in het derde kwartaal van 2019 plaats.

Om zoveel mogelijk overlast te voorkomen, worden de sloopwerkzaamheden tot een minimum beperkt en worden nieuwe installaties aangebracht voordat de oude zijn verwijderd.