Heijmans en ENGIE
sluiten overeenkomst met Sekisui S-Lec

22 juni 2018

Het consortium S-Mac bestaande uit Heijmans en ENGIE Services heeft een engineerings- en realisatieovereenkomst gesloten met het Japanse SEKISUI S-Lec B.V. voor de uitbreiding van de bestaande productiefabriek in Roermond.

Het bedrijf is wereldwijd leider in de productie van PVB film (Polyvinylbutyral), een polymeer dat verwerkt wordt tot folie in gelamineerd glas voor auto’s en gebouwen. De opdracht omvat zowel een deel nieuwbouw als renovatie. De totale aanneemsom bedraagt bijna € 27 miljoen, het deel van Heijmans vertegenwoordigt een waarde van bijna € 20 miljoen.

0. Sekisui S-Lec B.V. Plant.jpg

Uitbreiding derde productielijn

De uitbreiding moet de productiecapaciteit van de productontwikkelaar en producent vergroten. Hiervoor wordt een derde productielijn opgezet. Heijmans voert alle gebouw gebonden elektrotechnische, werktuigbouwkundige en bouwkundige werkzaamheden uit, ENGIE draagt zorg voor de elektrotechnische en werktuigbouwkundige procesinstallaties. In de afgelopen zes maanden is in nauwe samenwerking met SEKISUI S-Lec B.V toegewerkt naar deze overeenkomst.

Eerder heeft Heijmans een deel van de installaties van de twee bestaande productielijnen van SEKISUI S-Lec gerealiseerd en voert, gezamenlijk met ENGIE, al 18 jaar het technisch onderhoud uit op de locatie in Roermond.