Heijmans, CSU en BeSense maken gebouwen klaar voor de 1,5 meter samenleving

29 april 2020

Om straks veilig en efficiënt op kantoor te werken is meer nodig dan het waarborgen van anderhalve meter afstand. Heijmans en schoonmaakbedrijf CSU slaan via dataplatform BeSense de handen ineen om een integrale oplossing voor een gezonde werkomgeving te bieden.

Inzicht in vrije werkplekken

Hoe maak je grote kantoren en universiteiten geschikt voor de nieuwe manier van werken, zodat mensen zich op veilige afstand van elkaar kunnen bewegen? In de praktijk betekent het dat er beduidend minder werkplekken beschikbaar zullen zijn in gebouwen. Dataplatform BeSense geeft met zijn slimme sensoren bedrijven, medewerkers en studenten inzicht in welke werkplekken vrij zijn. De data is onder meer uit te lezen via een app, computers- of Tv-scherm.

Frisse en verse lucht op je werkplek

Om de verspreiding van covid-19 via ventilatiesystemen zoveel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het vermijden van recirculatie van oude lucht. Door aanpassingen te doen in de ventilatiesystemen, zorgt Heijmans ervoor zorgen dat alle lucht uit verse buitenlucht bestaat.

BeClean02.jpg

Een hygiënische werkplek

Verspreiding van covid-19 via contactpunten voorkomen is eveneens van groot belang. Dankzij de slimme sensoren van BeSense krijgen schoonmakers van CSU beter inzicht in het gedrag van een gebruiker. De sensoren registreren hoe intensief een werkplek of ruimte is gebruikt. Schoonmakers kunnen aan de hand van deze data hun schoonmaak hierop aanpassen. Naast een efficiëntere schoonmaak, helpt de slimme sensorentechniek ook de eindgebruiker. Zij krijgen meer inzicht waar en wanneer er schoongemaakt is. Tevens heeft CSU diverse praktische hygiëne-tools ontwikkeld, zoals een 3D geprinte ‘haak’ waarmee je deuren, kranen en touchscreens van onder andere koffiemachines kan bedienen.