Heijmans breidt woonzorgcomplex De Sfinx uit

13 april 2015

Heijmans gaat in opdracht van woningcorporatie Woonpalet de uitbreiding realiseren van woonzorgcomplex ‘De Sfinx’ in Zeewolde. Het complex wordt uitgebreid met een derde en een vierde vleugel. Hier worden in totaal 44 nieuwe appartementen in ondergebracht. Naar verwachting wordt in het najaar van 2015 gestart met de bouw. De oplevering zal rond september 2016 plaatsvinden.

In de uitbreiding realiseert Heijmans voor Woonpalet 28 reguliere huurappartementen en 16 zorgappartementen voor mensen met dementie. Voor de bewoners van de zorgappartementen verleent Coloriet de zorg. De Sfinx bestaat op dit moment al uit 13 koopappartementen, 29 huurappartementen en 8 zorgappartementen.

Sfinx-Heijmans-Woonpalet-2.jpg

In de uitbreiding voor Woonpalet komen 28 reguliere huurappartementen en 16 zorgappartementen voor mensen met dementie.

Na een voorselectie is Heijmans na een vlotte aanbesteding uit drie partijen geselecteerd voor het project. Heijmans wist Woonpalet en Coloriet te overtuigen door een sluitend plan te presenteren waarbinnen wensen en eisen binnen het vastgestelde budget kunnen worden gerealiseerd. Naast prijs waren energie en meerjarig onderhoud belangrijke punten waarop is geselecteerd.

Dankzij de uitbreiding kunnen Zeewoldenaren die intensieve zorg nodig hebben, in Zeewolde blijven wonen. Projecten als de Sfinx in Zeewolde zijn typische voorbeelden van onze ambitie om levensbestendig wonen met zorg voor bewoners bereikbaar te maken.