Heijmans maakt spooronderdoorgang in Voorhout

Veilige en vlotte kruising voor auto's, fietsers en voetgangers 

18 december 2018

ProRail en de gemeente Teylingen hebben de aanleg van een nieuwe spooronderdoorgang in Voorhout gegund aan Heijmans. Met de onderdoorgang kunnen autoverkeer, fietsers en voetgangers het spoor straks ongelijkvloers kruisen.

Deze veilige en vlotte kruising is onderdeel van de aanleg van de nieuwe Noordelijke Randweg Voorhout. Door een onderscheidende aanbieding op het gebied van slim ontwerp, fasering en uitvoeringsmethodiek, heeft Heijmans het project gegund gekregen.

Samenwerking

ProRail en de gemeente Teylingen bereidden het project de afgelopen tijd voor. Zo is een ontwerp gemaakt, de gronden aangekocht en er is een bestemmingsplan vastgesteld. Gemeente Teylingen financiert de aanleg, met bijdragen van de provincie Zuid-Holland en de regio Holland Rijnland.

Vooruitblik

De voorbereidende werkzaamheden vinden aankomend jaar plaats. In het najaar van 2019 starten de uitvoerende werkzaamheden. Medio 2021 kan de randweg dan naar verwachting open.

Meer informatie over de Randweg

Tunnelalliantie

Heijmans is een van de vier aannemers waarmee ProRail samenwerkt in een Tunnelalliantie. Door te werken met een standaard proces en vaste teams, gaat de kwaliteit en prijszekerheid van het bouwproces omhoog. De spooronderdoorgang in Voorhout is het 15e contract van de Tunnelalliantie en voor Heijmans het vijfde gescoorde project.