Heijmans bouwt nieuwe tribune hockeyclub Den Bosch

2 juni 2015

Heijmans start in september met de bouw van een overdekte zittribune voor hockeyclub Den Bosch. Het wordt een langgerekt gebouw van circa 100 x 10 x 13 meter dat de huidige betonnen tribune vervangt. Het nieuwe gebouw krijgt een overkapping met comfortabele stoelen. Daaronder komen onder meer kleedkamers en douches, een fitnesszaal voor de warming-up en een ruimte voor de scheidsrechters. Het betreft een UAV-GC Engineer & Build-opdracht, waarbij de architectuur van de nieuwe tribune reeds door de opdrachtgever is uitgewerkt.

De bouw start in september en moet zijn voltooid voor de start van het nieuwe hockeyseizoen, 1 maart 2016. Tijdens de bouwwerkzaamheden worden dus geen wedstrijden gespeeld, maar de velden blijven wel in gebruik voor trainingen. Daarom is er bijzondere aandacht besteed aan de veiligheid van de bezoekers, bijvoorbeeld door de bouwstromen en de bezoekersstromen te scheiden met wegwijzers en schotten. De bouwplaats ligt tussen het hockeyveld en een bebost gebied. De ruimte voor de opslag van materialen is dus beperkt en er moet worden gewerkt met just-in-time leveringen.

Tribune-HC-Den-Bosch.JPG

Aanvankelijk wilde de hockeyclub behalve de tribune ook een nieuw clubgebouw met sportrestaurant realiseren, waarvoor het bestaande clubgebouw deels zou worden verbouwd. Dat bleek te duur om in één keer te realiseren. Daarom zijn de plannen uit elkaar gehaald en wordt eerst de tribune gebouwd. De vernieuwing van het clubgebouw volgt mogelijk later.

Heijmans is een betrokken bouwpartner op het gebied van sportaccommodaties. Zo realiseerde we vijf jaar geleden al de sportvelden van hockeyclub Den Bosch en waren we als bouwpartner van de gemeente Den Haag nauw betrokken bij het WK Hockey in 2014.