Overeenkomst met CBRE voor 81 woningen in Leidsche Rijn

8 juni 2016

Voor CBRE Global Investors gaat Heijmans de tweede fase bouwen in de deelwijk Grauwaart in Leidsche Rijn Utrecht. Het gaat om 17 extra woningen. In totaal bestaat het project uit 81 woningen, die volgens het Heijmans Woon Concept worden gebouwd. De woningen vallen in het middeldure huursegment. De bouw van de eerste fase, bestaande uit 64 woningen, is eerder dit jaar in april gestart. Deze woningen worden in het vierde kwartaal van 2016 overgedragen aan het CBRE Dutch Residential Fund. De samenwerkingsovereenkomst wordt op donderdag 9 juni op de Provada Vastgoedgoedbeurs ondertekend.

17 extra woningen

Het project wordt in twee aansluitende fases gerealiseerd. Fase één bestaat uit 64 grondgebonden woningen in verschillende stijlen. In de tweede fase worden 17 woningen (7 grondgebonden woningen en 10 beneden-bovenwoningen) gerealiseerd in een geïntegreerd gevelontwerp voor het gehele blok. Het resultaat is een strak en markant gebouw, die de entree tot de wijk Grauwaart markeert. Architect van de 64 woningen is INBO Architecten uit Amsterdam. Het ontwerp van het blok met 17 woningen in van Geurst & Schulze Architecten uit Den Haag.

Grauwaart-Leidsche-Rijn-Utrecht-Heijmans-2.jpg

In de tweede fase worden 17 woningen (7 grondgebonden woningen en 10 beneden-bovenwoningen) gerealiseerd.

Grauwaart Leidsche Rijn

De wijk Grauwaart in Leidsche Rijn, is gelegen tussen Leidsche Rijn Centrum, het Zand en Parkwijk, in de nabijheid van alle voorzieningen en openbaar vervoer. Daar waar het centrum dicht en stedelijk wordt met veel voorzieningen, zien we in de rest van Leidsche Rijn veel groene elementen. Uniek aan Grauwaart is dat hier beide kwaliteiten, stedelijk en groen, worden gecombineerd, wat leidt tot een aantrekkelijke woonomgeving. Met deze ontwikkeling van de woningen wordt ingespeeld op de wens van de gemeente Utrecht om meer woningen in het middeldure huursegment te realiseren.

Gezond rendement

Heijmans Huismerk biedt goede woonstandaarden met een aantal keuze-opties, die aan de hand van Programma’s van Eisen van vastgoedbeleggers en corporaties zijn samengesteld. Naast zekerheid over de prijs biedt Heijmans Huismerk ook inzicht in de onderhoudskosten. Alle woningen maken gebruik van zonne-energie. Zo worden betaalbaarheid voor huurders, waardevastheid en een gezond rendement voor opdrachtgevers gecombineerd.

Heijmans Huismerk is onderdeel van het Heijmans Woon Concept. Onder die paraplu valt ook Heijmans Wenswonen, ontwikkeld voor de koopmarkt, waarbij het accent meer ligt op comfort en uitgebreide keuze-opties. Het basisontwerp en de bouwwijze zijn identiek, waardoor woningen steeds beter, sneller, betaalbaarder en klantgerichter worden ontwikkeld en gebouwd.