Heijmans bouwt 44 appartementen voor Casade

21 januari 2015

Wooncorporatie Casade en Heijmans hebben onlangs een overeenkomst ondertekend voor het ontwerp en de bouw van een wooncomplex aan de Drunenseweg in Waalwijk. Het complex telt 44 huurwoningen die geschikt zijn voor langdurig zelfstandig wonen met zorg binnen handbereik. Naar verwachting wordt rond de zomer van 2015 gestart met de bouw, die ruim een jaar in beslag neemt.

Ontwikkelen en bouwen

Casade selecteerde Heijmans uit drie partijen op basis van hun vormgeving aan het ontwerpproces en de realisatie van het project. De opdracht van Casade aan partijen was om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen op gebied van onder andere ruimtelijke kwaliteit, financiën, duurzaamheid, exploitatie en uitrustingsniveau. Niels Struijcken, ontwerpcoördinator bij Heijmans: “We hebben een contract gesloten waarin ontwerp, uitvoering, exploitatie en onderhoud nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd. Dit soort geïntegreerde contractvormen zijn in de woningbouw nog relatief nieuw.” Het ontwerp is van architectenbureau Snijders en Van Stekelenburg uit Boxtel.

AI persbericht januari 2015.jpg

Werken aan duurzaam wonen

Met de bouw van het complex aan de Drunenseweg geeft Casade vorm aan duurzaam wonen; bij het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met de toenemende vergrijzing in de samenleving. “Casade wil het voor huurders mogelijk maken om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen”, licht Mart Wierenga, manager Vastgoed bij Casade toe. “Gebruiksvriendelijkheid, betaalbaarheid en een veilige woonomgeving staan hierbij centraal.”

Drunenseweg

Het project Drunenseweg ligt in een landelijke, groene omgeving, dicht bij woonzorgcentrum Eikendonk, onderdeel van Stichting Schakelring. Het woongebouw is onderverdeeld in twee- en driekamerappartementen met royale balkons en diverse indelingen. De appartementen en de algemene ruimten zijn qua grootte en uitrusting volledig voorbereid op zorgdiensten aan huis. Zorg is in samenwerking met Stichting Schakelring een onderdeel van wonen aan de Drunenseweg.