350 nieuwe appartementen op Katendrecht Rotterdam

8 juli 2016, 07:23

Heijmans en IC Netherlands hebben een overeenkomst getekend voor het ontwikkelen en bouwen van circa 350 huurappartementen in de gemeente Rotterdam. In opdracht van IC Netherlands worden twee woontorens gerealiseerd aan de Bananenstraat in de wijk Katendrecht. Naar verwachting wordt het project oktober 2019 opgeleverd.

Het appartementencomplex krijgt, naar een ontwerp van Rijnboutt, een stoere en robuuste uitstraling die past bij de andere gebouwen op Katendrecht. De appartementen zijn specifiek bedoeld om hoger opgeleiden, die net een baan hebben, voor langere tijd te binden aan de stad en zo in te spelen op toename van deze doelgroep op de woningmarkt. Gemeenschappelijke functies, zoals een kookstudio en flexwerkruimtes, bieden de bewoners extra comfort en versterken de sociale binding. De gebouwen krijgen ook voorzieningen zoals een restaurant, stomerij, fietsenstalling en parkeergelegenheid.

Katendrecht_Heijmans_02_2000.jpg

Impressie van de twee woontorens aan de Bananenstraat. Ontwerp: Rijnboutt

Het project past binnen het bestemmingsplan van de gemeente Rotterdam. Heijmans verwacht in de loop van 2017 te kunnen starten met de bouw.

Gebiedsontwikkeling Katendrecht

Katendrecht maakt sinds 2000 een ware metamorfose door. De grootschalige herontwikkeling van havengebied naar woon- en werkgebied richt zich op het aantrekken van nieuwe bewoners, ondernemers en bezoekers. Heijmans realiseerde eerder het Park- en Laakkwartier in samenwerking met de gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam. Op dit moment realiseert Heijmans 78 huur- en 134 koopappartementen in de Fenixloodsen op Katendrecht. De langdurige, intensieve betrokkenheid van Heijmans bij de transformatie van Katendrecht onderstreept de kracht van het bedrijf als binnenstedelijk gebiedsontwikkelaar.