235 woningen voor Vesteda in Kanaleneiland Utrecht

7 juni 2016, 07:15

Heijmans en Vesteda hebben een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling en bouw van 235 nieuwe woningen. Het plan maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling van Kanaleneiland in Utrecht.

De overeenkomst tussen Heijmans en Vesteda omvat de ontwikkeling en bouw van 235 appartementen aan de Churchilllaan voor de vrije verhuur aan jonge starters op de woningmarkt. Na het volbrengen van deelplan één tot en met drie van de gebiedsontwikkeling van Kanaleneiland, wordt met dit project de laatste hand gelegd aan de as van de Utrechtse binnenstad naar Papendorp. Realisatie start na de zomer van dit jaar en de oplevering vindt naar verwachting in 2018 plaats.

Kanaleneiland-Heijmans.jpg

De 235 appartementen voor jonge starters komen aan de Churchilllaan in Utrecht. Ontwerp: Klunder Architecten

Eerder sloot Heijmans in hetzelfde gebied al een overeenkomst voor de renovatie van 252 woningen met Aventicum. Sinds 2002 werkt Heijmans samen met Gemeente Utrecht, Portaal en Mitros aan structurele verbeteringen op Kanaleneiland: het aantrekken van nieuwe bewonersgroepen, diversiteit in bebouwing, nieuwe openbare inrichting en inzet op cultuur. De Utrechtse- en Krachtwijkenmonitor tonen dat de ruimtelijke ingrepen de leefbaarheid en veiligheid van de wijk al gedurende de ontwikkeling hebben verbeterd.

Dit project met Vesteda past in de door Heijmans ingezette strategie op binnenstedelijke transformatie en renovatie en markeert een volgende stap in de ontwikkeling van Kanaleneiland. De overeenkomst is vandaag, dinsdag 7 juni 2016, tijdens de PROVADA vastgoedbeurs getekend op de Heijmans stand.