Nieuwe impuls in Haarlem

Heijmans bouwt 117 Huismerk-woningen in Boerhaavewijk voor Elan Wonen

21 maart 2017

Woningcorporatie Elan Wonen en Heijmans hebben een realisatieovereenkomst gesloten voor het ontwerp en de bouw van 117 Heijmans Huismerk woningen in de Boerhaavewijk in Haarlem. Het project heeft een omvang van € 10,5 miljoen. De bouw start in het najaar van 2017, oplevering wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2018.

Nieuwe impuls

In de Boerhaavewijk worden 156 gedateerde portiek-etageflats gesloopt om ruimte te maken voor 78 sociale huurwoningen en 39 middeldure koopwoningen. De nieuwe huizen – die worden gebouwd in jaren vijftigstijl – beschikken elk over een tuin en geven een nieuwe impuls aan de wijk. De diversiteit van het aanbod wordt vergroot door menging van sociale huurwoningen, vrije sectorwoningen en koopwoningen.

Duurzame toevoeging

Na een selectie tussen drie partijen, is Heijmans gekozen op basis van de korte bouwtijd, het architectonisch ontwerp van INBO architecten en de gunstige prijs-kwaliteitverhouding van de Heijmans Huismerk-conceptwoning. Het laatste wordt mogelijk gemaakt door snelheid in het ontwikkel- en bouwproces, prijszekerheid en maatwerk binnen een vaste eenheid in plattegronden. De 117 nieuwe woningen vormen hiermee een betrouwbare en duurzame toevoeging aan de woningportefeuille van Elan Wonen.