Groot onderhoud A50 Veghel – Oss van start

Verkeershinder op de A50 tussen oprit 11 Veghel en knooppunt Paalgraven in beide richtingen van 29 juli tot 15 augustus.

27 juli 2016

De A50 tussen Veghel en knooppunt Paalgraven ter hoogte van Oss gaat eind deze maand dicht voor groot onderhoud. Gedurende twee weken voert Heijmans in opdracht van Rijkswaterstaat uiteenlopende reparaties en vervangingswerkzaamheden uit aan het asfalt en viaducten. Houd rekening met omleidingsroutes, een extra lange reistijd en veel onverwachte drukte.

Gefaseerde aanpak

Van vrijdag 29 juli 21:00 uur tot en met vrijdag 5 augustus 21:00 uur is de A50 in noordelijke richting afgesloten tussen Veghel en Nistelrode. Aansluitend wordt de weg afgesloten in zuidelijke richting tussen knooppunt Paalgraven en Veghel tot maandag 15 augustus 06:00 uur.

Onderhoud-A50.jpg

De A50 bestaat uit een betonconstructie met daarop asfalt. Gedurende het onderhoud, onderdeel van het Variabel Onderhouds Contract Midden-Brabant, wordt het bestaande asfalt verwijderd tot aan de betonconstructie. Eventuele schade aan de betonconstructie wordt gerepareerd waarna over een lengte van 27 km een nieuwe Dubbellaags Zeer Open Asfalt Beton (DZOAB) wordt aangebracht, inclusief wegmarkering. Tijdens het onderhoud wordt de geleiderail gerepareerd en worden de voegovergangen vervangen. Ook schade aan de huidige viaducten wordt in deze periode hersteld.

Slimme planning

De omvangrijke onderhoudswerkzaamheden kunnen binnen slechts 2 weken worden uitgevoerd door een slimme planning en een goede werkvoorbereiding. Het uitvoeringsteam is nauw betrokken geweest bij de aanpak en ook de omliggende gemeenten en bedrijven zijn betrokken in de voorbereiding. Na openstelling op 15 augustus kan de A50 er de komende jaren weer tegenaan.

Download factsheet A50