Grand Opening The Student Hotel in Amsterdam

15 april 2016

Na de komst van de eerste gasten in augustus vorig jaar is The Student Hotel aan de Wibautstraat in Amsterdam helemaal klaar en volledig in gebruik genomen. Heijmans transformeerde, in opdracht van The Student Hotel en ontwikkelaar Boelens de Gruyter, de voormalige Parooltoren en het Trouwgebouw tot studentenhotel met 573 kamers en circa 4.000 m2 aan faciliteiten. Het Trouwgebouw is het tweede en laatste deel dat is opgeleverd. De complete transformatie van ruim 27.000 m2 is in 19 maanden tot stand gebracht. Op vrijdag 15 april vindt de Grand Opening plaats.

Populaire centrale ontmoetingsplek

Het Trouwgebouw kreeg een nieuwe gevel. De bovenste verdieping is verwijderd, waarna aan de voorkant twee nieuwe verdiepingen en aan de achterkant één verdieping zijn aangebouwd. Desondanks zijn de belangrijkste contouren van dit belangrijke stadsgezicht in tact gebleven. Tussen beide gebouwen is een nieuwe entree met receptie gerealiseerd, zodat het complex als één geheel functioneert. The Student Hotel voorziet, naast de hotelkamers, onder meer in restaurants, een game room, een fitnessruimte, vergader- en werkruimtes, een wasserette en een bibliotheek. Op de bovenste etage van de Parooltoren is het nieuwe kantoor van The Student Hotel gehuisvest. Het tweede Amsterdamse studentenhotel geniet inmiddels grote aantrekkingskracht van studenten, andere hotelgasten en mensen uit de omgeving.

The Student Hotel
The Student Hotel
The Student Hotel Terugblik op de transformatie

Uitdaging na uitdaging

De transformatie kende een aantal belangrijke aandachtspunten en maatregelen. Zo zijn alle prefab badkamers compleet, middels een opengereten gevel, naar binnen gebracht. Er is op gezette tijden in stilte gewerkt en er zijn noodvoorzieningen getroffen. Zodoende konden de activiteiten in de aangrenzende 'Club Trouw', dat nu Restaurant 'The Pool' is geworden, ongestoord door gaan. Ook tussentijdse wijzingen, wat betreft de huisvesting van het hoofdkantoor en restaurant The Pool hebben, ondanks de toenemende druk op de haalbaarheid, de opleverdatum niet in het geding gebracht.

Student-Hotel-Bedtalks-2.jpg

Grand Opening

The Student Hotel pakt groot uit met de Grand Opening. Zo wordt in een reeks Bed Talks met nationale en internationale inspirators van alle generaties, achtergronden en interesses, de locatie omgetoverd tot een smeltkroes van ideeën en meningen over cultuur, mode, technologie, onderwijs, bedrijfsleven en nog veel meer. In één van de Bed Talks gaan Heleen Herbert, CCO van Heijmans en Sandra Geisler, founder Lighthorse and tête-à-tête Foundation, met elkaar in gesprek over natural leadership for true business transformation. Twee onbekenden, als het ware een blind date, die zeker veel met elkaar te bespreken hebben.