Financial close rechtbank Amsterdam

7 juli 2016, 08:46

Het consortium New Amsterdam Court House (NACH) heeft Financial Close bereikt voor het op 25 mei jl. afgesloten DBFMO-contract voor de realisatie en exploitatie van de rechtbank in Amsterdam. De financiering van het project dat een netto contante waarde heeft van € 235 miljoen (inclusief 30 jaar beheer en onderhoud) is hiermee definitief.

Heijmans maakt deel uit van NACH, dat het project rechtbank Amsterdam gaat uitvoeren. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het consortium geselecteerd voor deze publiek private samenwerking (PPS), onder andere vanwege het bijzondere ontwerp met een representatieve, opvallende uitstraling. Heijmans heeft een aandeel in de realisatie en exploitatie. De nieuwbouw van de rechtbank Amsterdam start in augustus 2017 en wordt in 2020 in gebruik genomen.

NACH-hoofdbeel-2.jpg

Het ontwerp laat een statig open gebouw zien dat medewerkers en bezoekers uitzicht biedt op de stad en dat voorbijgangers een blik in het gebouw gunt.

NACH_00_courtroom XL.jpg

NACH

NACH is gestart met Macquarie Capital, ABT, DVP, De Nijs en KAAN Architecten. Deze groep hanteerde een slanke, doelgerichte aanpak met een focus op kwaliteit. Na twee dialoogronden presenteerde de groep een ontwerp dat perfect aansloot bij de vraag van de Rechtbank. Vervolgens traden Heijmans en Facilicom toe tot NACH en werd het ontwerp gespiegeld aan maakbaarheid en is er een op maat gesneden dienstverlening ontwikkeld.

Download factsheet